Turnaje Best of the Rest a TOP10

V sobotu 16. júna sme nadstavbovými turnajmi ukončili jarnú časť NZŠL.

Do turnaja Best of the Rest sa prihlásilo 15 šípkarov, ktorých sme rozdelili do dvoch skupín. Z oboch skupín postupovali štyria najlepší do vyraďovacej časti.

Z A skupiny postúpili do pavúka Libor, Pišta, Mišo a Peťo Kacz. B skupinu ovládol bez prehry Milan, z druhého miesta postúpil zástupca Nitrianskych šípiek Števo Krupa, z tretieho hráč zo Zemného Dominik Bánszki a zo štvrtého Tomáš.

Do semifinále sa prebojovali Libor, Števo, Peťo a Pišta. Vo finále si to napokon rozdali Libor a Peťo. Libor podobne ako v skupine nepustil Peťovi ani jeden leg a stal sa tak víťazom turnaja. Cenu za najvyššie zavretie si odniesol Pišta za 119.

Pred začiatkom TOP10 sme vyhodnotili jarnú časť ligy a oceneným sme odovzdali ich výhry. Predstavili sme si účastníkov TOPky a rozdelili ich do dvoch skupín. Z prvej desiatky celkového poradia sa nemohli zúčastniť Andrej, Norbert, Dominik a Laco.

V A skupine sa stretli Marek, Maroš, Rado, Vlado a Jožo. B skupinu tvorili Zsolti, Tamáš, Tibor a dvaja Ferovia.

Do semifinále, ktoré sa už hralo na dva víťazné sety sa prebojovali Rado, Marek, Vlado a Tamáš. V prvom vyhral Marek 2:1 (3:2, 1:3, 4:2) a v druhom Tamáš 2:0 (3:1, 3:1).

Nástup do finále mal Tamáš ako zo sna… po kolách 180, 85, 140 a 96 predviedol hneď v prvom legu fantastické zavretie jedenástou šípkov. Výbornou hrou pokračoval aj v ďalšom priebehu a napokon vyhral 2:0 (3:1, 3:2). Tamáš v celom turnaji neprehral ani jeden zápas, nahádzal 3 bingá, 3x zavrel do 15tej a 2x do 18tej šípky a pridal aj zavretie 115!

Na záver by som chcel v mene vedenia poďakovať všetkým účastníkom jarnej časti za bezproblémový priebeh a veríme, že sa budeme minimálne v rovnakom počte stretávať aj po prázdninách v septembri. Ďalej ďakujeme majiteľom a personálu pivárni Aréna za poskytnuté priestory a spoluprácu počas celej ligy a aj mimo nej. Ďakujeme aj Milanovi za fantastický guláš a Ćípoš Lacimu za štipľavé ceny 🎯