NZŠL jar 2019 – 3.kolo

3. kolo NZŠL sme odohrali výnimočne vo štvrtok v Šamoríne v x-bionic® sphere a zúčastnilo sa ho 28 hráčov.

Rozdelili sme sa do šiestich skupín a okrem bodov do tabuľky sa bojovalo aj o možnosť zahrať si so svetovými hviezdami Lorraine a Deanom Winstanleym, Tonym Martinom a Anastasiou Dobromyslovou. Túto šancu mohli využiť dvaja najlepší, čiže finalisti tretieho kola.

Po skupinových bojoch a zápasoch vo vyraďovacej časti sa do semifinále prebojovali Marek, Igor, Norbert a Vlado. V prvom semi Marek plne využil Igorovu slabšiu formu a zabezpečil si po výsledku 3:0 prvú miestenku v exhibícii. Druhé semi prinieslo vyrovnanejší duel v ktorom sa po výhre 3:1 mohol tešiť z možnosti zahrať si exhibíciu Norbert.

V exhibícii si Marek vylosoval finalistku z posledných majstrovstiev sveta v Lakeside, Lorraine Winstanley. Norovou voľbou bol jej manžel Dean Winstanley, ktorý je aj jedným z tých, ktorý majú na svojom konte 9-šípkové zavretie z majstrovstiev sveta PDC.

Norbert po vyrovnanom priebehu a dramatickom, ale veselom konci piateho legu podľahol Deanovi 2:3.  Marek sa po slabšom prvom legu sústredil, zlepšil hru a prekvapujúco vyhral nad Lorraine 3:1! V semifinále exhibície sa Marek stretol s Anastasiou Dobromyslovou, trojnásobnou majsterkou sveta z Lakeside, ktorá sa dvakrát dokonca predstavila aj na PDC World Darts Championship. V tomto zápase Anastasia predviedla prečo patrí k najlepším v BDO a vyškolila Mareka 3:0. Celkovým víťazom exhibície sa stal Tony Martin.

Po ukončení exhibície sa dohrávalo finále tretieho kola NZŠL a jeho víťazom sa stal po výsledku 3:1 Norbert.

tabuľky:

NZŠL - 2019_jar_03

 

Nasledujúce kolo sa bude hrať už tradične v utorok v Aréne. Toto kolo bude doublové, čiže sa bude hrať 501 DI DO a bonusové body sa budú do celkovej tabuľky započítavať dvojnásobne 🎯🎯