14. kolo NZŠL jeseň 2019

Rekapitulácia 14. Kola Novozámockej šípkarskej Ligy

“Doktor Keszi, strojový hráč, či len premrhaný talent?!?”

Vítam Vás pri zhodnotení nášho 14. kola priatelia. Zišlo sa nás krásnych 29 kúskov, za čo sme veľmi vďační. V prvom rade sa chcem poďakovať hráčom, ktorí si k nám opäť našli cestu: manželia Krupovci a Zoli Milo. Sme radi, že ste späť! Taktiež na diaľku pozdravujeme Paliho Kunáka staršieho, ktorý prehodil Janikovskú ligu na štvrtok a už sa naše termíny nebijú, pokúsime sa ti odvďačiť návštevou v Janíkovciach😉. Vráťme sa však k tomu podstatnému. Na úvod ligy sme si opäť zaspievali “HP-BD” ✊️🎂🍾Gergelyimu Szigetimu, nádherné bolo zhodnotenie jeho kolegu Karesza: “Gergely toľko ľudí ti v živote po slovensky nespievalo!” 🤣🤣🤣Chlapi z DS proste majú skvelý zmysel pre humor🤣 dobre hrajú a je s nimi sranda. Inak ešte sa vráťme k tomu spevu, sme šípkari, ale tu sa priam ponúka myšlienka založiť si “Prvý šípkarský spevácky zbor”!!!
(Možno raz🤷‍♂️😉❤️🙏) A teraz už vážne, 29 hráčov, 6 skupín, 2 priamo postupujúci a jeden do 701ky. Jednoducho šance boli slušné. Svoje skupiny zvalcovali: Jung, Bugár, Bilka, Polák, Szigeti a neskutočne v skupine hrajúci Michal “ Inkvizítor“ Kajan👏👏👏.
Skupinová fáza bola zaujímavá a diali sa v nej rôzne zaujímavé veci, popadalo aj pár bonusov. Po tejto časti ligového kola sme sa preklopili do baráže “701-ký”, ktorú ako posledné koleso záchrany využili: Mezei, Bohuš, Krupa a v druhej časti Martinček, Milo, Marosi. Zachránili sa Bohuš,Mezei a Marosi,Martinček. Týmto pádom sme sa mohli vrhnúť na trojlegové boje. Hneď v hornej tabuľke sa stretli pracovníci našej “Terčovej🚗 pohotovosti” Jung vs Martinček. Teraz troška osobnejšie: Ferko hral už v skupine super šipky, ale občas pochybil, teraz však nastúpil v plnej koncentrácii, no to aj JA! Výborný zápas, na výhru som musel hrať svoj nadštandart 3:1 s priemerom 74,5 a 65,1. Další dobrý zápas sa udial medzi Keszim a stále sa zlepšujúcim Mlatecom taktiež 3:1, myslím že 1 leg proti doktorovi je dobrý začiatok😉 vydržať!!! Neskutočné sklamanie zažil Michal “Inkvizítor” Kajan(páči sa vám tá prezývka? Mne strašne!!!😁), keď po vyhratej skupine dostal 3:0 od Paliho Bohuša, ktorý hral vlka v “baranej koži”, povedali by ste si: Veď mám súpera zo 701ky😁to bude v pohode, veď som vyhral skupinu, ale Pali sa tam dostal zo skupiny kde postúpili Bilka,Keszi,Bohuš 🤷‍♂️…to že Šulc porazil celkom dobre hrajúceho Obranca 3:1, nikto neriešil, ale mal!😉Pretože to, čo prišlo po tom, bolo ako z “mision impossible”🧐 Ferko prekĺzol hladko do štvrťfinále, kde zdolal neskutočne (ja neviem či ho uspal, zhypnotizoval, alebo čo?) motivovaného Gergelyho Szigetiho 3:0!!!(kamarát ty čo si robil? Veď každý bod ti treba!🤯) no proste senzácia bola na svete a Ferko Šulc  suverénne  rozkopol pomyselné dvere na semifinále a zareval: “Tak som konečne tu!!! Iba 13. Kôl to trvalo, vzal som to oblúkom!!!” 😁😁😁 Dobre, trocha som sa nechal uniesť, v ďalšom zápase zvíťazil Šani “lev Alex” Bugár proti Palimu Bohušovi 3:1, Igor Bilka aj napriek môjmu neustálemu kriku a rušeniu(prepáč niekedy si to neuvedomím🤷‍♂️) vyhral nad Vladom “rušňovodičom” Polákom tesne 3:2 a nakoniec som si to ja rozdal so starým démonom doktorom Keszim. Zahrali sme skvelí zápas a prebiehalo to ako takmer vždy, Ja som makal ako vždy a Norko hádzal dobre a mal výborné zatváranie. Vyhrával už 2:0, ale ja som dal na 2:2 a posledný leg rozhodol, Norbi exhibčne zavrel a vyhral 3:2😉 hral si dobre kamoš. 👏👏👏🌟 Utvoril teda semifinálovú dvojicu s Bugárom, ktorý sa ho síce snažil poraziť, ale ešte tam Šani nie je. Nervozita z jeho strany bola evidentná🤷‍♂️ výsledok: 4:2 pre Norbiho. V druhom semifinále sa stretli Igor “The Jumper” Bilka proti nášmu Františkovi”Mr. Long”(za toto ma zabije🙏ale dnes mi tie prezývky idú!!!). Výsledok? Igi zahasil dohárajúci ohník Feriho ťaženia nekompromisne 4:0.

Finále: Keszi vs Bilka 4:2
Norbi opäť prišiel a vyhral, nič dramatické sa nedialo a otázka v úvode tohto článku bola zodpovedaná už dávno predtým. Áno je odpoveď v oboch prípadoch. Noro hrá ako stroj a možno by vedel byt úžasný, ale je to “Norko”, tí čo ho poznáme, ho za to milujeme aj neznášame. Všetci mu fandíme a Gratulujeme❤️❤️❤️🎯👏👏👏

To je z mojej strany všetko, prajem dobré tréningy a veľa nadšenia všetkým. Vidíme sa v sobotu na Mastri v Zlatých Moravciach. Nezabudnite lajkovať a zdieľať naše decembrové turnaje a hlavne príďte!!!

14a