Vyhodnotenie sezóny,TOP 10, Best of the Rest a zmeny v sezóne Jar 2020

Uplynulú sobotu sme sa stretli na záverečných bonusových turnajoch TOP 10 a Best of the Rest. Turnaj sme spojili aj so schôdzou ohľadne nejakých zmien, ktoré vedenie NZŠL navrhlo a hráči a podporovatelia klubu mohli svojim hlasovaním rozhodnúť, či sa aj aplikujú do praxe.

Takže začneme po poriadku, s čím sme aj začali v sobotu.

Zmeny v sezóne Jar 2020:

Tu by som rád napísal, že zmeny sa nedejú len tak z nejakého rozmaru, ale väčšinou sa nimi reaguje na určité veci, nové situácie, niekedy trošku pozmeniť zaužívané stereotypy, zatraktívniť ligu atď.

Hra „rýchle prachy“ – prvé čo sme si predstavili je doplnková a zábavná hra „rýchle prachy“ (netreba sa báť, nebude to mať nič spoločné s pornom, sorry Laci) o finančné ceny. Bude sa hrať vždy po odohratí základných skupín a spočíva v tom, že sa vyžrebuje jeden hráč zo zúčastnených na danom kole. Vyžrebovaný hráč má 3 šípky na rozhádzanie a následne si vyžrebuje číslo, ktorého hodnota sa bude pohybovať medzi 3 – 99. Hráč musí následne 3-mi šípkami hodiť danú hodontu, pričom ale každá z troch šípok musí zasiahnúť nejakú hodnotu na terči. Príklad: Hráč si vyžrebuje číslo 45. Prvou šípkou zasiahne T15 – prehráva, lebo by mu ostali 2 šípky v ruke, ktoré nevykazujú žiadnu hodnotu. Musí ísť cestou 3-krát S15, alebo 20,20,5 alebo akákoľvek kombinácia, ktorej súčet troch šípok mu bude dávať 45. Double a triple sa pochopiteľne rátajú. V prípade, že sa mu to podarí, získava finančnú výhru 10 eur. Ak sa mu to nepodarí, výhra sa presúva do ďalšieho kola, v ktorom sa bude hrať o 20 eur , znova sa nepodarí, v ďalšom kole hráme o 30 eur a tak ďalej, dokým niekto nezoberie výhru a v nasledujúcom kole začíname opäť od 10 eur. V tejto hre máme aj tzv. bonusovú hru, ktorá sa uskutoční v prípade, že si vyžrebovaný hráč vytiahne číslo medzi 81 – 99. V tomto prípade, ak sa mu podarí hodiť troma šípkami danú hodnotu, tak k výhre o ktorú na danom kole hral získava bonus v hodnote 100 eur!!!.

Finančné odmeny v turnajoch TOP 10 a Best of the Rest – Tieto záverečné turnaje sa odohrávajú najmä ako vďaka a odmena všetkým hráčom, ktorí nás navštevujú, vždy sa spraví nejaký ten gulášik, a samozrejme si vyhodnotíme tých najlepších v sezóne. Trocha nás rozosmutnilo, že turnaja TOP 10 sa z rôznych dôvodov nezúčastnili až 4 hráči, tak sme sa rozhodli navrhnúť aj túto zmenu a ešte viac motivovať hráčov na tento záverečný turnaj a síce, že v týchto turnajoch sa bude hrať o finančné odmeny. Konkrétne víťaz TOP 10 získava finančnú výhru 100 eur, finalista 50 a semifinalisti po 25. Víťaz turnaja Best of the Rest získava 50 eur a finalista 25 eur.

Štartovné 4 eurá – Vzhľadom na vyššie uvedené zmeny a aby sa chod klubu vedel naďalej vykrývať, bola navrhnutá aj zmena štartovného z 3-och na 4 eurá.

O tomto ste hlasovali všetci spoločne a kedže proti týmto zmenám hlasovali iba 2 zúčastnení a ostatní sa priklonili k málemu spestreniu ligy aj za cenu o euríčko zvýšeného štartového, tak od novej sezóny si zahráme hru „rýchle prachy“ a budú sa rozdávať odmeny pre najlepších z turnajov TOP 10 a Best of the Rest. Uvidíme akú to bude mať odozvu, ale ja verím, že to bude príjemné a adrenalínové spestrenie ligy a aj záverečných turnajov.

Po schôdzi sme ocenili najlepších v sezóne jeseň 2019. Nebudem to tu zase vymenúvať, článok o tom už bol skôr, a na našej stene slávy sa budeme od novej sezóny pozerať na ksichtík Gergelyho „doktora“ Szigetiho (v utorok príde určite vyfešákovaný, BUDE SA FOTIŤ 🙂 ) Spomeniem len jedno ocenenie, ktoré sme si nechali ako prekvapenie. Cenu fair-play sme udelili takému nášmu Leonardovi di Capriovi (tiež bol najprv asi tak 10 krát nominovaný na Oscara kým vyhral) Markovi Banszkemu. Veľmi v skratke, dlhodobá pravidelná účasť (aj keď nezbiera tituly), vždy ho nájdete pri terči, keď má hrať (písať), vzorové správanie sa počas hry, ochotný kedykoľvek a s čímkoľvek pomôcť. Marki, ďakujeme, že nás poctievaš svojou účasťou.

Turnaj Best of the Rest

Aj vzhľadom k situácií, že z turnaja TOP 10 sa nám odhlásili 4 hráči a tým pádom sa dopĺňalo o hráčov, ktorí skončili pod nimi sa nám do turnaja zaregistrovalo 14 hráčov. Rozdelení do 2 skupín po 7 (aspoň si dosýtoti zahrali) a 4 postupovali do pavúka. Najlepšie sa v turnaji darilo štvorici Hoppan, Keszi, Kurcz a Martišek. Martin „ŠK“ Hopík (v celom znení si nedovolím to sem buchnúť) si v osemfinále vyradil kamaráta Maťa Szakmára, ktorý zrejme dané slovné spojenie zopárkrát spomenul počas cesty domov :-).V semifinále ale už nestačil na famózne hrajúceho Zsoltiho Kurcza a podľahol mu 0:4. V druhom semifinále sa očakávalo jasné víťazstvo najväčšieho favorita Norberta Kesziho, ale dlhší deň si vybral svoju daň, čo Dalibor Martišek využil a ocitol sa vo finále. Nabudený víťazstvom nad favoritom si poradil aj so Zsoltim a zaslúžene sa stal víťazom. Gratulujeme.

TOP 10

Kedže sme dopĺňali, ocitli sa tam aj chalani, ktorí s tým ani nepočítali, ale aspoň také memento, že sa oplatí do konca bojovať o každú pozíciu. Takže rozdelení do dvoch päťčlenných skupín a tie sa odohrali obe podľa papierových predpokladov a v tomto duchu sa aj pokračovalo vo štvrťfinále, kde Gergely vyradil Maroša Mezeia, Tomi Czucz si poradil s Marekom Hlavatým, Vlado Polák nedal šancu Markovi Banszkemu a Attila Marosi vyradil Fera Šulca. Takže v semifinále sa nám stretli najlepší v sezóne a tu už favorita bolo ťažké hľadať. Gergymu sa ale málilo ,že vyhral celú ligu  a hral naozaj skvelo celý deň, čo dokumentoval aj výhrou nad jeho „kryptonitom“ Marosim v pomere 2:0 na sety. Druhé semifinále už bolo o dosť dramatickejšie, keď sa medzi Polákom a Czuczom rozhodovalo až v treťom sete, kde pevnejšiu ruku a nervy ukázal Tomi Czucz a išiel si z Gergym zopakovať finále záverečného turnaja z minulého roka (doplním nepatrný detail, minulý rok to bolo finále Best of the Rest 🙂 ). Finále sa nieslo v duchu kvalitných šípok, ale väčšiu výdrž mal Gergely, Tomimu postupne dochádzali sily a tak Gergely „doktor“ Szigeti vyhral všetko čo sa dalo v sezóne jeseň 2019. Gratulujeme…obhajoba býva ťažšia :-), ale ty máš rád výzvy.

 

Na záver sa chcem všetkým poďakovať za celú sezónu jeseň 2019, dúfame, že ste sa u nás dobre cítili a ideme si teraz opäť všetci spĺňat naše ďalšie ciele, sny, méty, alebo sa len prísť zabaviť tým čo tak máme radi a pokecať si s kamarátmi. Vidíme sa zajtra (vzhľadom na pokročilú hodinu, pre niekoho dnes) na prvom kole sezóny Jar 2020. Good Darts

P.S.: Pravidlá pre sezónu Jar 2020 sú už na stránke, tak si ich prezrite, oboznámte sa s nimi a prípadne poriadne skontrolujte, či niekde náhodou nie je chyba

F.Š.