7. kolo NZŠL

7. Kolo NZŠL : „O dvoch blondínkach, smelom Peťkovi, keď jedna stačí a z priepasti na vrchol.“

Ahoj priatelia, nadpis je tak trochu ako názov vtipu, rozprávke a motivačnom článku. Nuž aspoň tak sa to javí. Tak trochu sú to vlastne body pod ktorými som si dával dokopy tento článok. Ak ste včera navštívili Arénu v NZ a zostali do konca, budete tieto heslá vedieť pochopiť okamžite. Ja vám ich skúsim napriek tomu priblížiť z hľadiska tak trochu „reportéra“, rozprávača, hráča a člena vedenia našej ligy.

Predtým však ako začnem, chcel by som niečo uviesť na pravú mieru. V poslednom článku bolo pár poznámok o mne samotnom, váhe atď… Niektorí si mylne mysleli, že som až taký narcisko, že takto o sebe napíšem sám. Nie priatelia, moje články prechádzajú ešte cez ďalších dvoch členov vedenia, ktorí text schvaľujú, prípadne doplnia. A tak sa stalo aj naposledy zo strany Ferka Š., ktorý mi nejaké veci  zamietol a nejaký ten vtípek na moju adresu doplnil. Ja sa nehnevám a zasmial som sa, no zabudol sa podpísať a tak to vyznelo zaujímavo. Chcel som tieto veci uviesť na pravú mieru, som narcisko, ale liečim sa. Toľko k úvodu a mojej spovedi. Poďme na rekapituláciu…

Rekapitulácia 7. kola NZŠL

Udialo sa toho veľa a samé luxusné veci, no začnem suchými číslami aby ste sa zorientovali v našom včerajšom cirkuse. V „Šapitó“ sa nás zišlo zase krásne 31 chlapov, 2 ženy a 1 junior. Výborne, z každého rožka troška. Zahrali sme si na 8 terčoch v 6 skupinách po 5 – 6 hráčov. Všetko šlo ako po masle, i keď nám chýbal náš tretí mušketier Vladko. Ferko všetko zmenežoval a odriadil krásne bez zbytočných okolkov. Koniec koncov, my sme vlastne jeho pravidelný tréning na Slovenské poháre, také fitko na nervy. No a popri tom Feri stíha ešte aj hrať šípky a hneď v prvom zápase skupiny si vyšliapol na súpera, ako už dávno nie a zavrel 15tou a zdolal Števka Krupu, v tomto zápase obeť, 2:0 cez dva double v druhom legu.

Boje v skupinách boli kruté už od začiatku a napätie neutíchalo v žiadnej. Klasické rozhovory na terase boli prevažne o situáciách, keď predbehneš súpera o sto km, ale počkáš ho na zatváraní a prehráš leg aj zápas. Tento prípad som počul asi od 6tich rôznych hráčov a priznám sa aj sám od seba. Ja už by som to nazval modelovou prehrou, ale keď to počujete z druhej strany, typu: Nepadlo mi nič, on išiel jak píla, ale začal deliť double a ja BUM na prvú som mu zavrel! Modelová výhra.

Za zmienku stojí aj výkon nováčika a šéfa Mojzesovskej vetvy šípkarov Miška Porubského, ktorý tromi výhrami zaknihoval krásne 2. miesto v skupine. A to v ten deň nebolo všetko! Samostatnou kapitolou sú naše dve krásne blondínky Monika a Vaneska. Padol dobrý nápad aby hrali spolu dvojice, tieto dve kočky predviedli aj nám chlapom dobré zápasy, kde Vaneska ako absolútny nováčik šípok porazila starého harcovníka Kameňa a v ďalších dvoch zápasoch uhrala po legu! Gratulujem už k 4 vyhratým 501kám v súťaži. A Monika? No tá si tiež povystrájala! Šupla krásnu 180ku a vyhrala si zápas nad neskorším semifinalistom ako nič. V jej prípade škoda, že to bol už posledný zápas v skupine, ale takáto hra vždy poteší. Toľko z názvu článku „O dvoch blondínkach“.

Zo skupín postupovali 2 najlepší priamo a tretí do 701ky. Výhercami skupín sa stali Bilka, Szigeti, Keszi a potom traja Páni, ktorí odrovnali lídrov svojich skupín a aj ostatných protivníkov v tejto základnej časti Czucz, Bažó a Kajan Martin, ktorého sme po dlhej dobe opäť radi videli (neviem kde máš notebook, prisahám!) Do 701ky som sa mojím fantastický zatváraním v skupine prepracoval JA, Ferko Šulc a Feriancko. Druhú utvorili hráči: Stefankovic, Bohuš, Čučka. Svoju „PRIEPASŤ“ nakoniec zvládli prekonať: Jung, Šulc a Bohuš, Čučka. Ale len o chlp…

Nasledovala hra RÝCHLE PRACHY

V banku 70+100 €!!! Či bolo včera niečo vo vzduchu, alebo to len tak divne vyšlo, neviem, ale rozhodne to nešlo podľa plánu. Vyžrebovaný bol Zsolty Czápa, ale toho nebolo…veľká škoda! Tak sme na opätovný žreb vytiahli priateľského, vždy dobre naladeného a všetkými váženého Šaniho Bugára. No ten už mal šipky schované a tak chvíľku trvalo kým sa číselko vyžrebovalo. 82ka bola zárukou bonusovej hry o 170€, ale ako vravel môj kolega Ferko Šulc: „Tak ako sme boli minulý týždeň blízko, zostali sme tento týždeň ďaleko…“ Šani prvou šípkou tesne minul double na terči, trafil asfalt a bol koniec. Tak to chodí, keď „jedna stačí“. Každá šípka musí mať hodnotu a tak nás čaká budúci týždeň magických 80+100€. Tak radšej neodchádzajte skôr …však Zsolty?!.

Pavúk, alebo „O smelom Peťkovi“ Osemfinále: Toto bolo asi menami najnabitejšie kolo tejto sezóny. Zišli sa tu fakt asi všetci borci, okrem Vladka, ktorý mal pracovné povinnosti. Stať sa mohlo čokoľvek a vyhrať ktokoľvek. Najprekvapujúcejšie výsledky sa zrodili v zápasoch: Maco Kajan dokončil cestu Porubského v pomere 3:1. Bilka vs Bohuš, keď Pali prehrával 2:0, otočil na 2:3 a tým nedovolil Jumperovi doskákať ďalej ako do prvého kola. Mojej skromnej maličkosti sa po zdolanej priepasti v podobe 701ky podarilo dostať do zápasu s Czuczom a v tomto náročnom súboji vyhrať 3:1. No absolútnym skokanom bol smelý Peťko Vodička, keď nadviazal na super výkony v skupine a porazil Marosiho 3:1, to však stále nebol na konci so silami!

Štvrťfinále:

Nemožné je možné a naopak, alebo o smelom Peťkovi Part.2 Štyri zápasy, štyria víťazi, prekvapenie iba jediné a zároveň to najväčšie. Poďme pekne poporiadku, Keszi vs Hlavatý, ako vyhlásil šéf tejto ceremónie „Bratovražedný súboj“ v tom najlepšom slova zmysle sa skončil 3:0 pre Kesziho. Pred zápasom Bohuš vs Bazso si Pali svoje sily vyčerpal v zápase proti Igorovi a podľahol Atilovi 3:1. Na postup zo 701ky si to slušne ďaleko dokopal. Jung vs Kajan bola tiež rýchla pesnička, keď Maco začínal v každom legu hádzať slušné čísla až keď bol v strate cca 200 bodov a tak do dopadlo 3:0. A teraz ako s týmito slovami naložiť? Nechcem sa dotknúť Gergelya, je to skvelý hráč a úradujúci majster ligy, no zároveň musím pochváliť Peťa Vodičku za jeho nebojácnosť a pevnú ruku na T20ke. Skúsim takto diplomaticky: Gergely posral si to. Viem že si nechcel, ale občas proste dlhodobo lepší prehrá s nováčikom, outsiderom, lucky hráčom… Neviem, proste z času na čas sa to stane, robíš čo môžeš a proste vidíš že hráš priemer 53 na 3 šípky. Áno stáva sa to, človeku je potom nevoľno a nechápe čo sa stalo. Neviem odpoveď na túto otázku, ale čo viem je, že jeden zápas neznamená nič proti ďalším 100 vyhratým v ktorých viem že prídeš odolnejší a silnejší. Peťko, bravooo, hral si super v skupine, porazil si mňa aj Šaniho Bugára. Nezlomilo ťa ani že si dostal 2:0 od Moniky a pokračoval si ďalej, v tvojich očiach bola chuť hrať a makať. Vydržal si až do tohto zápasu a nevnímal si že hráš s momentálne lepším. Za toto pochvala, semifinále bolo pre teba odmenou.

Semifinále:

„Zvonec a koniec, či?“ Budem rovno touto linkou pokračovať a ukončím tak príbeh o „Smelom Peťkovi, čo draka porazil, ale princezná už dala inému…“ (ak nás čítajú juniori, tak …čo ja viem „dala finále inému“ napríklad… :)) JUNG vs Vodička, POZOR POHĽAD PRUDKO SUGESTÍVNY!!! Mám rád rozprávky, musím, mám 3 deti. Ale radšej mám filmy o Rockym, ktorý väčšinou na začiatku padne na papuľu a potom sa pozviecha a vráti vo veľkom štýle. Tak sa aj stalo, jedno pomyselné boxerské počítanie v podobe zatvorenia legu D1 z Peťovej strany, ktoré znamenalo vyrovnanie na 1:1 a potom už 3 vyhraté legy z toho 2x do 18tej a bingo na vrch ukončili zápas 4:1 v môj prospech.

KESZI vs Bazso Veľká dráma pre veľkých Pánov, no Norbi sa proste nedelí!!!

Bazso začal svoj reparát z minulého týždňa na výbornú, hneď nastúpil do zápasu a vyhral prvé dva legy. Norbinko použil svoje všetky zbrane aby buchol zavretie 116 a neumožnil vedenie na 3:0. Zapol trysky svojho pohonu a začal búchať ohňostroj v podobe 180,140,97 až zostalo po 9tich šípkach 84, ale zatvorenie 12tou sa nepridalo do Norbiho repertoáru, no nakoniec skončil tento leg tak klasicky 22šípkou. Škoda, takýto leg je vždy šperkom ligového kola. Ak ste si mysleli že stav 2:2 je vyrovnaný a Norbi rýchlo prinúti Atilu aby na výhru zabudol, ste na omyle! Ten to finále proste chcel. A tak zavrel na 2:3, Norbi mal v nasledujúcom legu iný názor, 3:3! Tu sa už lámali ľady a rozhodovalo kto z koho, spolu na dabloch, Atila nedal 3 match darts a Norbi prekĺzol. Pekná hra Atila, pekná, dostať Norbiho do úzkych nie je len tak. Norbi vedel čo príde. Bodíky z finále, rovnaké finále ako naposledy… no rovnaké však nebolo…

Finále:

JUNG VS KESZI „z priepasti na vrchol a ešte ďalej“ 4:2 Ako sa to stalo? Keď sa pýtali Ozzyho Osbourna ako si spomína na najlepšie roky svojej krariéry, jeho odpoveď bola: Ja si ich vôbec nepamätám… súdim, že boli prudko produktívne a veľmi, veľmi intenzívne, aspoň tie drogy určite, ale aj kvalita hudby, ktorú produkoval. Tak to bolo aj v našom zápase. Prečo? Lebo až zo záznamu som vedel napísať ako zápas prebiehal. Makali sme obaja a nikto sa nestaral čo robí ten druhý, Norbi chcel zavrieť do 18tej, do 15tej a prípadne aj prihrával na zatvorenie 170ky. Napokon sa mu podarilo zavrieť 18tou a 16tou. Fantastické na 2 legy čo zavrel, paráda. Ja som mal za úlohu, vyhrať rozhod na stred, aby som mohol začať hneď výhodou. Podarilo sa. OK jedna bitka vyhratá, už len neprehrať vo vojne. Ako naposledy… . I keď Norbi prvý leg vybavil rýchlo do 18tej, pokračoval som ja a jeho chyby a skúšance na rôzne parádičky som trestal takmer okamžite zavretím dvoch legov po sebe 19tou a 19tou šípkou. Norbi nebral stav 2:1 vážne a vytýčil si cieľ tentokrát zavrieť do 15 šípky. Takmer sa mu to podarilo a zaknihoval leg na 2:2 v podobe 16tej šípky. Stav 2:2, obe armády v plnej zbroji, priemery vysoko nad 70 a len jeden môže vyhrať. Zatiaľ nikto nevyhrával ani neprehrával. No keďže som vyhral prvú bitku o Bull, na ťahu som bol ja a začínal som leg. Ten sa ukázal ako kľúčový a vyšiel parádne, mojím zavretím 17tou šípkou. Na ťahu v našej pomyselnej šachovej partii bol Norbi a tomu je jedno aký je stav, on bude šúpať jednu 60ku za druhou a pomaly sa vzďaľoval v ústrety vyrovnania na 3:3, no postál pred bránou a ja som sa držal v odstupe 60 bodov. Norbi pripravil 52, ja som mal pred sebou 161, zliezol som na 64. Norbi si to upravil a 32 nedal. Ja som pripravil na Double 20 a nedal, toho jediného v ktorý som dúfal. Norbi 16 dokonca. Norbi trafil drát tak tesne, že sa aj pisár musel prizrieť, no nebola tam a ani druhá a tretia skončila v single 8. MINUL, ja tomu neverím 5 šípok? (išlo mi v hlave) Musíš D10, ak nie tento, tak už žiadny! Drôt-drôt-VÝHRA!!! Z priepasti vypadnutia v skupine na vrchol pyramídy. Každému hráčovi tento pocit prajem, pocit uspokojenia z dobre vykonanej práce a zadosťučinenia z odtrénovaných hodín pri terči. Kvalitu zápasu, ktorý sme odohrali dokazujú aj štatistiky. Spomeniem nádherné priemery v podobe JUNG 75,28 vs Keszi 75,06 na 6 odohratých legov, to nie je zlé.

Ak ste sa dostali až sem, asi ste pochopili všetky časti nadpisu nášho 7ho kola. 7ka je vo všeobecnosti šťastné číslo ako som načrtol v upútavke na FB. Ale že až také šťastné…? Vidíme sa ďalší utorok priatelia, príďte si prežiť svoj vlastný príbeh šípok….

NZŠL-7.kolo 2020