12.kolo NZŠL

“Spanilá jazda Mariana až do finále!”
15.9. Na cirkevný sviatok sme sa stretli na 12tom kole našej ligy. Ako to po Slovenských pohároch býva, zišli sme sa v skromnejšom počte 16 hráčov. Mohlo za to aj krásne počasie, ktoré mnoho šípkárov využilo aj s rodinami na rôzne druhy výletov. Veď aj rodiny potrebujú našu pozornosť a vyčistiť si občas hlavu tiež nie je na škodu. Vždy sa však nájdu typy, ktoré si veci dokážu zadeliť a je im jedno aký je deň a počasie! Proste v utorok sú šípky a BASTA!!! No a o nich bude táto rekapitulácia. Konečne sme si vyskúšali model dvoch skupín po osem hráčov. V A skupine bol nasadený Gergely Szigeti a v B skupine Norbert Keszi. Začnem skupinou B, kde Norbi prešiel hladko všetkými zápasmi a k nemu sa pridali do postupového poradia Kamenický, Hlavatý a Marosi. Kameň hral v tejto časti obzvlášť dobre. V tejto skupine padlo chlapcom spolu až 10 kusov bonusov rôzneho druhu. Prekvapením bol nepostup Feriho Šulca, ktorý skončil až na siedmom mieste. Nuž niet sa čo čudovať, celý víkend riadil šípkarov z celého Slovenska a v nedeľu držal v družstvo Dart Club Nové Zámky pri živote z kapitánskeho aj hráčskeho hľadiska. Klobúk dolu! V Szigetiho A skupine sa tiež diali veci! Po dohratí to vyzeralo skôr ako Mezeiova skupina. Proste mal ten deň, keď proste padá a ešte aj šťastie mu sedelo na každom pleci. Všetkých porazil pekne do radu a pozbieral si skalpy: Szigetiho, Junga, Poláka… Nuž tak to občas býva. Zabezpečil si postup z prvého miesta a nasledovníkov mu robili Polák, Szigeti a Martinček. Mne ostali len unavené ruky z nedele a nepostupová piata priečka. No nič otriasť sa a poďme do ďalších bojov.
Rýchle prachy si tentoraz skúsil, kto iný ako Lucky Man Marian Mezei, ale ako môžete vidieť na FB vo videu 12ku neuhral a tak máme nabudúce v banku minimálne 50€.
Pavúk: Spomeniem len mená finalistov: Mezei a Polák. Tu sú ich cesty do finále. Mezei si cestou poradil najprv s Marosim, pričom Atti dal krásne zavretie 120! V ďalšom zápase sa mu do cesty postavil Szigeti, ten mu chcel vrátiť prehru zo skupiny. Veru to tak aj vyzeralo. Za stavu 3:1 pre Szigetiho zostávalo D1 a Marianovi 304!!! Hádajte ako to dopadlo, tento leg zavrel Mezei a potom ešte ďalšie 2!!! Neskutočná výhra 3:4 bola na svete!!! Gergelyimu zostali len slová odporúčania, aby Marián urýchlene navštívil stávkovú kanceláriu… lebo toľko šťastia treba využiť!!! Tak sa Marian Mezei prebojoval až do finále k ďalšiemu, už v skupine porazenému spolu postupujúcemu Polákovi. Jeho cesta na papieri vyzeral tŕnisto, no opak bol pravdou. Ten si dnes prešiel ako nôž maslom prešiel najprv cez Hlavatého 3:0 a následne cez Kesziho 4:0, ktorý tiež nekládol žiadny odpor. Nuž Vlado má formu ako remeň, dokazoval to už dlhší čas a keby ste videli čo predvádzal v nedeľu na družstvách! Proste nádhera, takéhoto tímového hráča si môžu iné družstvá len želať. Aby som sa vrátil k finálovému zápasu. Mezeiovu spanilú jazdu ukončil vo finále už len jediný vyhratý leg a i keď sa neskutočne snažil, Vlado už ďalšiu prehru nepripustil. Presvedčivo zvíťazil 4:1! Skvelý výkon na oboch stranách a gratulácia k celkovej výhre Rušňovodič. Tak nech ti mašina šľape naďalej. Vidíme sa na 13tom kole už o týždeň. Ahojte….
Andrej
https://www.youtube.com/watch?v=gAuOsdfA8Po
https://www.youtube.com/watch?v=IwISucjBPNY