NZŠL jeseň 2021 2.kolo

Ahoj priatelia, tak ako? Užili ste si to posledné kolo? Prvé bola slávnostná premiéra, ale to druhé už sa išlo vo full power mode. Aspoň u Igora to vyzeralo, že by prehádzal aj Fallon Sherrock! (…nemôžem napísať, aj Gerwena, lebo by mal ten svoj chudý nos moooc vysoko…), každopádne hralo na plné obrátky, hralo sa rýchlo, bez zdržovania a hlavne bez excesov. Dopredu vravím, že kto obľubuje kratšie články, nech zroluje o pol metra nižšie na časť FINÁLE, alebo rovno na tabuľky. Kto, naopak si chce to kolečko troška farbisto pripomenúť a možno sa aj párkrát uškrnúť, mám tu pár riadkov navyše (obľúbené combo: zamknutá miestnosť, kde aj králi chodia pešo, kľud a pokoj na 20 minútiek).

Prejdime k veci: Milí naši chlapci a dievčatá zasiahnuté šípkarskym bacilom, zišlo sa nás opäť nad 30 hráčov, presnejšie 34. Nováčikovia boli dvaja. Jedného si priniesli chlapci z DS Ing. Balázi Marián (ten titul som dal schválne, kôli dojmu), druhého sme privítali z okresu LV Juraj Celleng. Potešila nás opäť návšteva Čalovského Čáva, Paliho Bohuša, Šéfa DC Štúrovo Paťka Kováčsa a objavil sa aj Pán Ďurika z Nesvád. Okrem toho sa dostavilo plno pacientov nášho šípkarského sanatória, kde úspešne liečime závislosť na šípkach, pravidelnými dávkami tohto športu.

Toto prirovnanie našej ligy ma napadlo pri úvodnej prezentácii občerstvenia od našej extrémne milej barmanky Mišky, ktorá pri prinesení nápojov zahlásila na celý klub: „LIEEEKYYYYY!?!?“ Evidentný zmysel pre humor sa nezaprie. Chlapi pricupkali jak srnky ku krmítku, trošku ostych, trošku zdráhania, ale hlavne s chuťou. Patrí to k tomu a je to v poriadku, pokiaľ sú dodržané hranice. K tomu mimo iného smeroval aj Predsedov príhovor. Kto bol na 2. Kole dozvedel sa aj kopu iných vecí ohľadne družstiev, Slovenskej steelovej sezóne a podobne…

SKUPINOVÁ FÁZA: 8 skupín po 4-5 hráčov. Postupovali prví 2ja. Náročný údel, lebo pri losovaní sme sa zhodli, že ľahká skupina ani neexistuje. Každý hráč môže padnúť na niekom papierovo slabšom. Mnohým sa to potvrdilo. Celkovo napadalo 16ks bonusov rôzneho druhu, niekedy pomohli k výhre a niekedy nie. To je šport a to sú aj šípky. Už postup zo skupiny je úspech a bojujú oň všetci. Najlepšie to zvládli výhercovia skupín: Szigeti, Seneš, Jung, Bazsó K., Keszi, Kurdi, Marosi a Czucz. Tieto mená doplnili všetky postupujúce dvojky v skupine a mohli sme sa pár minút po 20h pustiť do KO pavúka.

No predtým sme ešte uskutočnili našu vsuvku „Rýchle prachy“, mnohým sa pri tomto názve rozžiaria očká, a trošku pohasnú pri zistení, že to nie je to čo videli na niektorých internetových stránkach. Nuž sme slušný podnik, hráme šípky!!! K terču sa postavil Attilka Marosi, nastavil sa na vyžrebované číslo 10 a prvou trafil S17, nuž škoda. Aspoň ten bank trošku dofúkneme.

8 FINÁLE: Vynikajúci napínavý zápas prebehol medzi Szigetim a Gajdošíkom 3:2, naozaj krásna hra chalani. Bilka začal vybaľovať bomby a prešiel hladko cez Seneša, ja som si poradil s Ferkom 3:1, Bazsó Krisztián prešiel cez Bohuša taktiež hladko 3:0. Naopak druhý Bazsó Attila podľahol Keszimu 1:3, Kurdi v napínavom zápase zdolal ďaaaaalšieho Bazsó Ladislava 3:2, rovnakým výsledkom postúpil tesne Beránek nad Marosim 3:2 a Czucz nezvládol nátlak vždy veselého Karesza Stefankovicsa 1:3.

ŠTVRŤFINÁLE: Tu už sa išlo do tuhého a oddeľovali sa silní, od v ten deň ešte silnejších. Gergely sa musí potýkať s tými najlepšími, to spravil a robil to dobre, tesná prehra s Igorom, ktorý bol v ten deň plný triplov, jak kachle starej mamy bola veľká makačka, 3:2 v prospech Igora je ok. Druhý zápas sme obstarali JA s Bazsóm Kristiánom. Subjektívne zhodnotím, že môj súper rozhodne nehral svoju A-HRU a ja stalé ešte bojujem s novým štýlom odhodu šípky (je to ako jesť polievku príborovým nožom, ľavou nohou, ale ja viem že sa to dá!) Každopádne 3:0 výhra, lebo keď, niečo chceš časom to pôjde. Keszi si podľa výsledku hladko poradil s Kurdim 3:0, nuž zatvoriť je dôležité v tejto hre. Poznáme Tomášove kvality. Beránek pokračoval v dobrých šípkach, ktoré začali už v skupine, pokračovali ko-pavúkom cez Marosiho a teraz zdolal Stefankovicsa 3:1.

SEMIFINÁLE: Bitka v ten večer najsilnejších 4ch sa začala zápasom Jung vs Bilka. Igor mal v ten deň našliapnuté vysoké tempo a uznávam jeho kanonádu T20, bolo to motivujúce s akou ľahkosťou zasahoval ciele a pripravoval si dablov. Podarilo sa mi uhrať jeden leg, keď sa Igor trochu nadychoval. Rozhodne vládol výbornou konzistentnosťou hry. Výsledok 4:1, Bilka 2x18tou, 180ka, Ja skromná 180ka. Druhý zápas Keszi vs Beránek. Kým sa Norbinko hrajkal, Bebe uhral 2 legy a mal našliapnuté do finále. Hádzal naozaj dobre, no nechal súperovi priveľa priestoru a Keszi sa chytil. Stočil kormidlo do svojich vôd a dopravil loď do finále. 4:2 pre Norbiho. Netreba vešať hlavu, výhra poteší, prehra naučí.


FINÁLE: Bilka vs Keszi. Igor naozaj pokračoval vo výbornej hre a prakticky už neviem ako vyzdvihnúť jeho hru v tomto kole. Pracoval systematicky a bol v kľude, keďže triple a dable zasahoval presvedčivo do stavu 3:0, potom prišiel opäť Igorov nádych a tak trochu uvedomenie si, že len jeden leg ho delí od celkovej výhry 2.kola. Norbimu sa podarilo zavrieť, D10. Ten ho počas celého dňa neposlúchal a keď ho zasiahol, myslel som si, že zapne obrátky na 120% a bude sa ešte biť ako lev. Igor sa však otriasol a ukončil tento zápas 18tou šípkou. 4:1 pre Bilku. Gratulujeme!!! Toto všetko sa udialo do 22:30h. Parádička, takto si to predstavujeme. Hráčsky kvalitne zastúpené, disciplinovane odohrané, v rozumnom čase ukončené. Takto nás to baví.

Priatelia, ak ste sa dočítali až sem, neodpadli Vám ruky a nestŕpli nohy….som Vám veľmi vďačný. Snažil som sa zachytiť všetky dôležité okamihy a prvky kola, pochopte prosím, nedokážem sledovať všetky zápasy a veľkú časť článku tvoria rozhovory s hráčmi. Ste studnicou rôznych názorov a hypotéz o dabloch, triploch, psychike a všemožných teóriách čo fungujú a nefungujú, zážitkov so šípkami a šípkarmi. Všetci sme úžasní „domnievači sa“. Šípky nám zmenili život, aj keď sme amatéri. No tie skvelé pocity nám nikto nevezme. Vidíme sa opäť v utorok na 3. Kole. Lieky sa podávajú v Reštaurácii Bažant na našej Lige od 16:00h. Zatiaľ ahoooooj!

NZŠL-jeseň-2021-2.kolo_