4.kolo NZŠL jar 2020

Zdravím vás, priatelia pri rekapitulácií 4.kola jarnej časti 2020.
Ešte predtým by som sa rád pristavil pri minulotýždňovom článku, kde sa na Andreja rozohnili chlapci zo Šale. Priznávam, bolo to trocha nešťastne napísané, ale keďže sme sa o tom spoločne bavili na lige a viem presne ako sme sa o tom rozprávali, tak na Andrejovu obranu tu napíšem, že určite to tým smerom nemalo byť vôbec myslené. Boli by sme trocha hlúpi sa nad niekoho vyvyšovať, vieme dobre ako sa veci vedia vyvíjať a meniť. Pár rokov dozadu sa v Nitre schádzalo na lige 13-15 hráčov, dnes je to najnavštevovanejšia liga, ktorá má okrem toho aj súťaž juniorov a extraligu. Pred trištvrte rokom v Šali nebol žiaden klub a dnes sa tam schádza pravidelne cez 24 šípkarov (u nás to trvalo 3-4 roky kým sme mali také účasti). Podobne by som mohol hovoriť o Čalovci, Dun.Strede atď. Celé, čo sa chcelo povedať, že momentálne (slovo momentálne zdôrazňujem, lebo o pár mesiacov to už nemusí byť pravda) je u nás veľmi slušná úroveň ligy, čo nás teší, lebo to aj bol a vždy bude cieľ fungovania nášho klubu.
Späť ku 4.kolu. Zišlo sa nás obľúbený počet 24, čiže 4 skupiny po 6 hráčov a boj o štyri postupové miesta. Skupiny ovládli Marek Hlavatý, Dano Breň,Dalibor Martišek a neskutočným spôsobom vyčistil svoju skupinu Pišta Čučka, čiže z nasadených hráčov sa nikomu nepodarilo vyhrať skupinu, ale podchytili si postup svorne druhými miestami.
Po skupinách obľúbená hra „rýchle prachy“, v banku 40 eur, v prípade bonusovej hry 140 eur. Jaro Vrabec nám vyžreboval Mareka Hlavatého a ten po troch practice darts si potiahol zaujímavé čísielko 78….noooo…nedal…a najbližší utorok sa hrá už o celkom zaujímavú sumičku 50 éčok, resp. 150 éčok.
V osemfinále prekvapujúco padol Marek, ktorého porazil nevyspytateľný Maroš Mezei, ostatný favoriti si postup ustrážili a v štvrťfinále sa schyľovalo k tvrdým bojom. Víťazne z nich vyšli Igor Bilka, Pali Bohuš, obhajca Gergely Szigeti a od začiatku ligy lamentujúci a zle cítiaci sa Norbi Keszi. Už sme všetci tušili, kto zas vyhrá ligu. Norbi jasne do finále cez Igora a Gergely s odretými ušami cez Paliho. Vo finále ale predsa len obrovské prekvapenie (lebo keď sa Norbi sťažuje na celý svet a všetky časti tela,nepamätám, kedy nevyhral) a Gergy potvrdil skvelú formu a už aj odolnejšiu psychiku (aj keď pri psychike nie som úplne istý, keď vidím ako vie nerváčiť za jeden nevydarený hod) a „Doktor“ tesne porazil „Doctoreho“ 4:3. Zo štyroch kôl si pre seba uchmatol už tri a aj na to jedno sme si museli zavolať pomoc z Cypru. No niečo s tým už budeme musieť spraviť 🙂
Všetkým veľká vďaka za bezproblémové kolo (aj keď niektorí nemusia zas fajčiť ako Turci po každom zápase) a vidíme sa opäť v utorok

F.Š.

NZŠL -4 kolo jar 2020