NZŠL Letná liga 2021 4.kolo

4. Kolo letnej ligy Teploty nepoľavujú, šípkari tiež nie. Čo už s nami, keď sme takí zasiahnutí šípkarskím bacilom. Takže riadne unavení z teplôt, z práce, z detí, rodiny a života sme sa stretli zase v utorok v našej oáze chlapského pokoja, vesmírneho kľudu šípkarstva, za jemného ovievania klímatizácie a samozrejme zavlažovania našich vyprahnutých tiel studeným čapovaným pivkom. Ak ste polepšený nezbedník ako ja tak, možnosti nealka samozrejme postačujú tiež. ( …nepostačujú, ale napísať som to musel, voda nie je pivo, to sú fakty…) Aby som nezabudol, samozrejme niektorí a bolo nás dosť sme mali v nohách ešte aj sobotnajšie Majstrovstvá Slovenska družstiev v Novákoch. Bohužiaľ len Sobotu, do nedeľných bojov sa už ani jedno naše družstvo nepozrelo. Borka skončila v skupine, DC-NZ a South Army neprešli prvým kolom KO pavúka. Nuž zhodneme sa že, skúsenosti sú to nenahraditeľné a postúpiť už do play off je slušný úspech a kus roboty. Čo dodať „Sorry, maybe next year…“ V septembry prebijeme zásobníky, nabrúsime bajonety a ideme do boja! Prepáčte, trocha som sa nechal uniesť. Nuž družstvá sú proste srdcovka … Tak poďme k 4. kolu. Zišlo sa nás presne akurát na dve skupiny na dobré rýchle tréningové kolo, 12 kúskov. Dve skupiny po 6 hráčov odsýpali a na nikoho sa nečakalo. Pred ôsmou sme poznali postupujúcich do pavúka a aj pisárov prvého kola. To ale predbieham. V A skupine sme išli bomby šupy, ja (5 bonusov) a Dalibor (2 bonusy), prvý v skupine skončil Dalibor na základe všetkých vyhratých zápasov. V B skupine si bonusy pripísali Ďurkovič (zavretie 120) a Čučka (180ku). V tejto skupine bol najúspešnejší Milanko Seneš. Začali sme hneď štvrťfinále, kde som ako prvý ukoncil zápas ja s Marekom Ďurkovičom 3:0, rovnako Seneš zmrazil postupové šance Ferka Šulca 3:0. Zápas mladých pušiek zaobstarali Kopečný a Beránek, ieď Bebe je už starý pes v šípkach. To aj Adam potvrdil aj víťazstvom 3:1 nad, Danom. Zhodli sme sa svorne, že potrebujeme viac takýchto chalanov s talentom a disciplínou. Zaujímavá dráma sa odohrala v zápase Martinček vs Martišek, vždy som tvrdil že Ovca keby nebol „Ovca“ hral by veľmi dobre. Vždy, keď nastupuje proti tým najsilnejším bojuje ako o dušu. Dalibor však hrá svoje doposiaľ najsilnejšie šípky a to ho skutočne poznám. 3:2 pre Dalibora.
SEMIFINÁLE: JUNG VS SENEŠ 3:2 Veľmi tesný zápas, ktorý mohol skončiť oveľa rýchlejšie a jednoznačnejšie, no ja nepremenil som pár match darts a Milanko vyrovnával. No za stavu 2:2 znervóznel, prišli chybičky a zápas skončil 3:2 v môj prospech. Milanko už tam skoro si, len tá „TROCHA“ chýba. Musíš vydržať. Druhé SEMIFINÁLE bolo výsledkovo jednoznačné a Bebe sa tak nedostal k šanci na obhajobu víťazstva z 3. kola. MARTIŠEK VS BERÁNEK 3:0.
FINÁLE Z 1. KOLA Letnej ligy. JUNG VS MARTIŠEK 3:2 Zápas bol vo vélmi reskom tempe. O 100ky a 140ky naozaj nebola núdza. Priemery oboch sa držali okolo 75-77 na oboch stranách. Ako som spomínal, Dalibor hrá momentálne svoje najsilnejsie šípky a ja tiež trénujem s najlepšími (Jurko zdravím ťa!). Jemne som viedol 1:0, premrhal som 3 šípky na 2:0. DALIBOR vyrovnal na 1:1, opäť som pridal leg na 2:1. Dalibor vybali 140ky a suverejne si vzal leg 17tou šípkou. Stav 2:2, veštil nervózny záver! Tak sa aj stalo!!! Dve 100ky proti Daliho slabším hodom ma posúvali bližšie k cieľu, no mať možnosť vyhrať a skutočne vyhrať je obrovský rozdiel vo výsledku. Náskok bol, no Dalibor za mnov upaľoval čo mu sily stačili. Ja som ho poslušne čakal a krátil som si chvíle delením dablov na výhru. Poznáte to, len som delil a delil ako taký De…, nechajme to. Súper nezavrel a tak lopta ostala na mojej strane. Skúsil som vypáliť a presne ako vo futbale : tyčka tyčka GÓÓÓL!!! SPÁSA v podobe tretej šípky v D1 zaknihovala moje ďalšie prvenstvo. Už len gratulácie, poďakovanie súperovi. Ferko vybral kešeňu, vyplatil Prize money. Miško zahlásil dohrať, dopiť, zhasnúť a do … mov. Skončil sa náš utorok, no mám pre vás dobrú správu kamaráti. Ak máte šípky radi, budúci utorok sme tu s naším cirkusom opäť. Aby som nezabudol za celý klub VEĽKÁ GRATULÁCIA NITRE K OBHAJOBE TITULU MS SR DRUŽSTIEV!!! Ahoooooooooj Andrej

Letná liga 2021 4.kolo