NZŠL jeseň 2022 20.kolo

Je dobojované, opona spustená. Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Tak priatelia máme hotovo. Posledné kolo je za nami a NZŠL sezóna Jeseň 2022 je minulosťou. A že to bola veru jazda! Nebojíme sa povedať, že to bola najkvalitnejšia a najproduktívnejšia sezóna v histórii našej ligy. Predstavilo sa v nej 74 hráčov. To je vynikajúce číslo na 8 terčov. Odohrali sme nesmierne veľa zápasov a legov. Prežili sme spolu 20 krásnych kôl. Svoje večere slávy a víťazstva si užili: Szigeti 10x, Jung 2x, Polák 2x, Holka 2x, Marosi 1x, Gajdošík 1x, Keszi 1x, Obranec 1x. Presnú polovicu všetkých ķôl vyhral ten najkonzistentnejší hráč Gergely Szigeti. Pridal k tomu mnoho finálových zápasov a mnoho mnoho bonusov. Bol tým najdominantnejším zo všetkých hráčov. Prepísal naše tabuľky v počte dosiahnutých bodov za jednu sezónu o 205 bodov. Podarilo sa mu taktiež dostať sa do spoločnosti štvornásobných majstrov ligy Dianovského a Junga. Gratulujeme a sme neskutočne radi, že ostal verný našej lige a navštevuje nás každučký utorok až z Dunajskej Stredy, cestoval spolu DS-NZ-DS 20x2x60km a odjazdil si neuveriteľných 2400km!!! WOOW! Jeho príbeh je plný cieľavedomosti a obetavosti. Preto sa právom môže definitívne hrdiť titulom MAJSTER NZŠL JESEŇ 2022! O druhom, treťom a štvrtom mieste sa rozhodovalo do úplného konca medzi Marosim, Jungom a Rupekom. Ako to dopadlo sa dozviete v rekapitulácii posledného kola. Tak nech sa páči…

Na 20. Kole sa nás stretlo 28 hráčov, rozdelili sme sa do 4ch skupín po sedem hráčov, postupovali 4ja. Najlepšie svoje skupiny zvládli: A skupina Szigeti, ktorý poznal len jednu porážku od Holku, ten prepísal svoju bonusovú tabuľku najvyššieho zatvorenia legu, keď zabuchol 164. Paráda. V B skupine úradoval vynikajúcou hrou Oczvirk, ktorého dokázal v tejto fáze zdolať iba Kuzmický. V C skupine sa to pomotalo nádherne, keď skóre 5:1 na zápasy mali Mojš, Fialka aj Jung a chlapci sa vymlátili navzájom. Na legy bol najúspešnejší Mojš, ktorého v skupine porazil iba Jung. V D skupine bral prvé postupové miesto Bilka, jediný porážku neokúsil. Naopak nasadený Marosi skončil na 6tom, teda nepostupovom mieste a zrazu sa z 2. Miesta v celkovej tabuľke prepadol na 4. Miesto, pretože Jung postúpil a prehupol sa na 2. Miesto a Rupek na 3. Miesto, ktorý strácal na Attilu 25 bodov taktiež postúpil a pripísal aj bonusy. Čo sa tohto príbehu týka, pokračoval veselo ďalej. Bonusy v skupinách sa zastavili na počte 27 kusov, čo je slušné číselko. Po skupinách pokračovali rýchle prachy a hrali sme o krásnych 120/220€. Ferko vyžreboval Holku a ten si vytiahol 78. Prvá šípka S4, druhá T20 a poslednou šípkou netrafil S14 a tak začneme s krásnym prvým kolom v novej sezóne 130/230€.

Prvé kolo pavúka sme odohrali v jednom kuse. Szigeti si poradil so zlepšujúcim sa Kuzmickým 3:1, Jung sa stretol s nebezpečným Keszim a zázračne zvíťazil v poslednej možnej chvíli 3:2. Fialka prešiel 3:0 cez Obranca, Ocvirk prešiel tesnúčko 3:2 cez Baranaya. Mojš zažil sklamanie, keď po výhre skupiny podľahol Hajnalovi 1:3. Rupek musel vyhrať s Chudým inak by mohol na boj o druhé miesto v tabuľke zabudnúť. To však bola pre neho brnkačka 3:0. Rovnako dopadli aj ďalšie dva zápasy Porubský vs Brezík 3:0 a Bilka vs Beránek 3:0. Prvé kolo sme mali za sebou a nasledovalo štvrťfinále. Jung po zápase s Keszim nastúpil proti ešte ťažšiemu oriešku Szigetimu. Gergely hral výborne až na jedno zakolísanie, ktoré využil súper. Výsledok 1:3 pre Gergelya bol zaslúžený. Andrejova púť v tejto sezóne sa skončila a ostávalo čakať už len ako bude pokračovať Rupek, ktorý by na zisk 2. Miesta v tabuľke potreboval prejsť do finále, prípadne ho vyhrať. No zatiaľ ho čakal zápas s Hajnalom. Ten si ustrážil a vyhral 3:0. Fialka si poradil s Oczvirkom 3:0 a rovnako zvíťazil aj Bilka s Porubským 3:0. Semifinále bolo teda maximálne dôležité. Szigeti a Fialka zviedli spolu prekrásny zápas, kde obaja ťahali neskutočne. Sebaistejší bol Szigeti a zvíťazil 4:2 a opäť smeroval do finále. V druhom zápase musel Rupek zvíťaziť proti Bilkovi, inak by sa musel uspokojiť s 3. Miestom v konečnom zúčtovaní. Igor síce pripísal 180ku a zavretie 15tou šípkou, no to nestačilo na výhru. Do finále postúpil Rupek výhrou 4:1. Fakt pekná robota. Finále bolo poriadne vyvrcholenie sezóny, tak ako sa na našu ligu patrí!!! Rupek bol zmierený s informáciou, že musí vyhrať inak bude 3tí a Junga nepredbehne. A veruže sa do tejto mision imposible pustil riadne zhurta. Szigeti je vo finále ako doma a jeho bilancia 9 vyhratých kôl z neho automaticky robila papierového favorita. No Lukáš ukázal srdce aj pevné nervy. Vyhral prvé 3 legy ale Gergely sa nezaprel! Šmaril šipky do púzdra, vybral z púzdra druhé a stoj čo stoj sa snažil o leg. Získa prvý, druhý a aj tretí. Pritom mal Rupek v každom tak 2-3 match darts! Všetci to poznáme, na šípkarskom zápase je najťažší ten posledný na výhru a zrazu sa aj 20gramová šípka zmení na 20kilovú. Tak sa aj stalo, rozhodlo odhodlanie a skúsenosť, proste mentálna stránka celého zápasu a svoju 10tu výhru vo finále zaknihoval Gergely Szigeti, náš nový MAJSTER sezóny Jeseň 2022. Gratulujeme víťazovi! Lukáš Rupek napokon aj napriek prehre vo finále vo svojom ťažení za 2. Miestom v tabuľke uspel. Získal totiž o jeden jediný bodík viac ako Jung. Vedeli sme to už pred finále, ale nechali sme Lukáša vykúpať sa v nervoch. Posledná hádanka je rozlúsknutá a môžeme sa tešiť na ďalšiu fantastickú sezónu, ktorá začína už budúci utorok. Predtým však prebehne vyhodnotenie. Za vedenie vám hráčom neskutočne ďakujeme za vašu priazeň a samozrejme vedeniu LivingPubu Soničke a Peťovi, za skvelo vytvorené zázemie. Ako to teda dopadlo?

Majster NZŠL Gergely Szigeti 1234 bodov
2. Miesto Lukáš Rupek 726 bodov
3. Miesto Andrej Jung 725 bodov
Najviac zavretí do 18. Šípky 68x Gergely Szigeti
Najviac zavretí 100+ 19x Gergely Szigety
Najviac bíng 23ks Andrej Jung
Najväčšie zavretie 164 Boris Holka
Najviac zavretí Bullom 6x Attila Marosi

NZ_L-jese_-2022-20.kolo_