NZŠL Jar 2023 21.kolo

21 kolo NZŠL, tuhý boj a pekelné vyvrcholenie sezóny!

Predhovor: Tak priatelia, je po všetkom. Po 21 kolách sme konečne vyriešili poradie v našej lige. Ako už napovedá názov, bol tu naozaj pekelný boj až do poslednej chvíle. Vôbec nebolo jasné, kto skončí na 3. a 4. mieste, a už vôbec nebolo jasné, kto zoberie 1., alebo 2. miesto. Každopádne to bola jedna z najtesnejších, ak nie tá najtesnejšia sezóna vôbec. Ako to dopadlo sa dozviete v rekapitulácii posledného kola. Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým, ktorí si k nám našli cestu a dodali tak našej lige veľkú kvalitu a rozmanitosť súperov.

21. Kolo REKAPITULÁCIA: Na úvod kola, nás potešila Veronika Bartošová so sladkým aj slaným občerstvením. Je z nej totiž oficiálna stíhačka… F21…mala narodeniny a už jej nalejú aj v USA… takže ešte raz všetko najlepšie k narodeninám Veronička! Na poslednom kole sa nás zišlo 26 hráčov, rozdelenie nastalo do 4ch skupín, každý zápas, každý leg bol absolútne dôležitý. Postupne si rozoberme jednotlivé skupiny. Začneme A-skupinou, Laci Baranyi prevalcoval celú skupinu, postúpil z prvého miesta a hneď za ním sa držal Obranec, ktorý potreboval každučký bod, ak chcel stále bojovať o Majstra tejto sezóny. Tretie miesto v skupine si vyhádzal náš nádejný junior, iba 13 ročný Dominik Tanka, parádna robota. Posledné miesto si uchmatol Hianik a za bránami postupu zostali Čučka a ďalšia juniorka Ninka Andrejkovičová. V B-skupine išlo tiež o veľa, Jung bol stále v hre o tretiu priečku, prakticky nechyboval, okrem prehry s Pondelom, ktorého výkon bol v tomto zápase naozaj výborný. Takže Jung postupoval z prvého miesta, z druhého Polák, z tretieho miesta postupoval Jožko Kollár, ktorý prehral len s dvoma vyššie uvedenými hráčmi, no evidentne mu prestávka prospela a veľmi sa jeho hra zlepšila, najmä po psychickej strránke. Posledné postupové miesto sa ušlo Marosimu. Postúpiť sa nepodarilo Hakkemu, Pondelovi a Bartošovej. Tretia v poradí C-skupina, bola v zastúpení nasadeného Borisa Holku, ktorý musel riadne makať, aby udržal náskok na celkovom treťom mieste. Aj on zažil menšie zakopnutie v podobe prehry s víťazom skupiny Porubským. Práve ten skončil ako jednotka a Holka, ako dvojka v skupine. Na treťom mieste Vrabec a na poslednom postupovom náš nádejný účastník Q-school 2030 Ľuboš Brezík. Nepostupové miesta zostali pre Gábriša a Štvrteckého. Dostávame sa k poslednej, o nič menej dôležitej skupine. Tu totiž vládol nasadený Gergelyi Szigeti, ten zo všetkých síl bojoval o prvú priečku v celkovom hodnotení. Gergelyi išiel ako delooooo! Vytrieskal všetkých, prvý problémik mu spravil Roman Fialka, ktorý mu vzal ako jediný leg. Druhé miesto si bral náš veterán Norbert Keszi, tretie miesto vybojoval Roman Fialka a posledné sa ušlo Františkovi Šulcovi. Postúpiť sa nepodarilo Kissovi, Beránkovi a Vevurkovi.
Celkovo padlo 20 kusov bonusov rôzneho druhu v troch skupinách, C-skupina bonus nezaznamenala. Po tejto základnej časti sme prešli k rýchlim prachom, kde dostal možnosť uplatniť sa Dominik Tanka, no bohužiaľ svoju šancu nepremenil. Po tejto osviežujúcej zábavke sme prešli k už k „lámaniu chleba“! Playoff: prvé kolo sme si strihli naraz osem zápasov a najmä pre prvých štyroch bolo postup extrémne dôležitý. Szigeti si poradil s Brezíkom 3:0, Obranec s Kollárom rovnako 3:0, Polák s Fialkom 3:0, riadna dráma sa zrodila v zápase Jung vs Šulc, kde sa Andrejovi nedarilo a prehrával už 0:2, no dobre nastavená hlava ( … a piaty ibalgín, od bolesti, keďže som bol na antibiotikách a chorý ako …dosť výhovoriek…) ho vrátili do zápasu a nakoniec s otočil zápas na svoju stranu 3:2. Bol to jediný zápas, ktorý skončil na viac ako 3 legy. Holka vyriešil juniora Tanku 3:0, Keszi si poradil s Vrabcom 3:0 a v poslednom zápase Marosi porazil Baranyia, ako ináč, 3:0. Prešli sme do štvrťfinále. Tu nastala nádherná situácia, keď pavúk spojil spolu do zápasov Holku s Jungom, ktorých kto by vyhral tento zápas stal by sa 3tím v konečnej tabuľke, no a ešte väčšia pecka nastala, keď pavúk zviedol dohromady aj dvojicu Szigetiho a Obranca. Tu to bolo rovnako, kto vyhrá, vyhrá titul majstra ligy pre túto sezónu. Rozhodli sme sa tieto dva zápasy uprednostniť a sledovať, ako to vlastne celé dopadne. Štvrťfinále sme teda hrali na 2-krát. (nedokážem rozpísať a podrobne popísať tieto dva zápasy, pretože som bol sám účastníkom jedného z nich…) Jediné čo vám k tomu poviem je, že to bolo krásne vyvrcholenie sezóny. Jung porazil Holku 3:1, hodne mu pomohlo zavretie Bullom na 2:1, čo bol zlom v zápase, no a Szigeti zviedol extrémne tvrdý a tesný zápas s Obrancom, ktorý mu bol viac ako primeraným súperom, keďže Gergely nastupoval do posledného kola a ako 2. tabuľky. Nakoniec bol štastnejší Szigeti a výhrou 3:2 spečatil svoju obhajobu Majstra ligy. Vráťme sa späť do prebiehajúceho kola. Keszi porazil Marosiho 3:1 a Polák si poradil s Porubským taktiež 3:1. Semifilále už bolo nad sili Junga, ktorý nechal v predošlom zápase úplne všetko, a bohužiaľ dable už nepadali. Podľahol Keszimu 1:4, naopoak Szigeti bojoval s Polákom čo to dalo, chýbal mu k dokonalému večeru iba výhra nad Vladom. Nuž, tiež nechal v poslednom zápase úplne všetko a štipka energie mu chýbala v semifinále. Polák vyhral 4:3. V poslednom zápase večera sme si strihli zápas, ako pre pamätníkov. Keszi vs Polák tu nebolo asi od našej starej Arény. Každopádne Norbimu kraťasy (…boli to jeho plavky, videl som ho v tom na štrande…) priniesli šťastie a poradil si v napínavom zápase s Vladom Polákom 4:3. Pekná hra a posledné finále tejto sezóny. Víťazovi GRATULUJEME!!! Na budúci utorok sa vidíme na záverečnom turnaji TOP 10 a Best of the Rest. Čo znamená turnaj prvých 10 celkovej tabuľky a druhý turnaj je určený pre všetkých ktorí našu ligu navštívili počas roka aspoň raz. Tešíme sa na vás!!!

NZ_L-jar-2023-21.kolo_.xlsx