NZŠL jar 2024 4.kolo

V 4.kole sme pokorili hranicu 30 hráčov a to konkrétne o 4och jedincov! Čo znamenalo opäť zmenu formátu na 3 víťazné legy a tento krat 8 skupin po 4 resp. 5 hráčov. K tomu pomohla návšteva z Nemecka v podaní Ľuba Gajdošíka, cestu si prvý krát k nám našla aj hráčka s diamantovými šípkami Henrieta Holá, z Čiech si odskočil Andrej Belák. Tak isto nás navštívila trojica z Janíkoviec, menovite Peter Podsedlý, Martin Szakmár a Adam Bernáth. Skoro by som zabudol na oprášenie šípok muža za kamerou, presne tak došiel si zahrať aj všetkým dobre známy Peter „Teky“ Takáč. A takisto hráč, ktorý dokazuje šípkarskému športu, že aj s hendicapom sa vie fantasticky baviť šípkami-Marek Filipovič.Pevne veríme, že sa v podobných číslach budeme nachádzať aj naďalej!
Čo sa týka skupín, až na 2 prekvapenia podľa papierových očakávaní. Za očakávaniami ostali Michal Plavnický a Andrej Belák u ktorých by sa predpokladal postup zo skupiny. Prvé kolo nám prinieslo až 5 zápasov s najtesnejším rozdielom a výsledkom 3:2. Z tychto tuhých bojov sa z ucasti v ďalšom kole pavúka nakoniec tešili Pondela, Beránek, Tomšík,Žigo a Hakke. Naopak 3 zápasy kde sa ponáhľali Jung, Bernáth a Bordáč. Tí vyprevadili svojich súperov poľahky 3:0.
Štvrťfinále Bernáth vyprevadil Bordáča 3:0, Pondela pustil Beráneka iba k jednému legu a zvíťazil 3:1. Zhodne 3:2 sa vytrápili Tomšík so Žigom a tak isto Hakke s Jungom.
Semifinále: zatiaľ čo jedno ako na hojdačke v ktorom Pondela prehrával s Tomšíkom už 1:3, následne sa mu podarilo vyrovnať na 3:3. Bol v ideálnej pozícii z ktorej nepremenil 9 šípok na postup do finále a potom prišiel trest v podaní Tomšíka a tak do finálových bojov postupoval on. Na vedľajšom terči čo potreboval Aurel to aj zavrel a tak s krátkym odstupom času nazrel do finále po výhre 4:0 nad Adamom Bernáthom ktorému sa nedarilo zatvárať.
Aurel Hakke rovnaký výsledok zopakoval aj vo finále a zavŕšil svoju spanilú jazdu výhrou nad tímovým kolegom Marekom Tomšíkom starším. Neostáva nám iné len pogratulovať a vidíme sa opäť utorok pri kole DIDO!

NZŠL-jar-2024-4.kolo_