NZŠL jar 2024 – 18. kolo

18. Kolo NZŠL A máme tu 18tku, aaaach 18tka, mne to vždy značí dospelosť, respektíve, že sezóna sa už do značnej miery vyprofilovala a dospela takmer do záveru. 18tka je magická, ak ste na nieco čakali a neurobili to doteraz, tak to už asi neurobíte, alebo máte poslednú šancu. Zostávajú 2 kolá a následne finálové turnaje. ( keď si predstavím 18tku, napadnú ma rôzne myšlienky, no možno to budú čítať aj juniori, takže klídek…) V utorok sa nás zišlo 16, ale zato riadnych kúskov súťažiacich. Dopredu alibisticky poviem, je to kvôli tomu, že sa blíži leto a šípkari išli trhať do záhrady zelinku a okopkávať petržlen. Dobrá ….tina! Pomaličky ubúdajú, pretože mnohí už cítia, že svoju priečku nezlepšia a tréning už to nedožene, ani keby ste začali trénovať hneď teraz 3 hodiny denne. Neni šanca! Nezabudnite: šípky sa hrajú rukami, no odhod začína v hlave! Dobre dobre už nemudruj, aj tak .iču hráš a povedz jak to kolo vypadalo, dobre viem čo vám ide v hlave! Pochváľ ma, alebo ma aspoň spomeň… please. Všetko si treba zaslúžiť.(… prípadne zaplatiť)

Tak poďme na to: 4 skupiny po 4ch hráčov, vyplakali sme si postup pre všetkých zo skupiny, priznám sa, ja som plakal ako prvý, a najviac, veď je to naša liga a my chceme hrať a veľa. V prvej skupine vyšúpal náš Bill Gates z Wishu Kristof Kiss lídra tabuľky, alebo ak chcete historicky,  Marca Aurélia Hakkeho 3:2. Následne Aurel zdrapil za panvový kĺb Františka Šulca a dal mu co proto 3:0. Junior Marek Tomšík si zakryl oči a postúpil zo 4ho miesta. Skupinu vyhral Aurel. V B skupine Robo Šucha prišiel včas, už to bol úspech, síce s topánkami od blata, asi utekal cez rolu, ale keď šípky milujete, aj utekať budete.
Ale je to zlatý chlapec, i keď je policajt. Nuž nikto nie je dokonalý. Skupinu vyhral, druhý skončil Jung, ten hral a počítal jak najchytrejšie dieťa z ústavu. Tretí skončil Čučka a doplnil nás Grobár, ktorému odporúčam dať si na noc kalkulačku pod vankúš. C-skupina bola trochu horúca, predsa len žena v skupine nie je sranda, navyše, keď sa od terča ozývali občas slastné povzdychy. Nuž Janka si to užívala a najmä s Vodičkom, za stavu 2:2 nepremenila šancu na výhru a Peťo si uchránil svoj vienok v tomto zápase. Prvé miesto si vybojoval náš Hrdzavý Viking Paťo Pondela, druhé miesto už spomínaný Voďo, tretie miesto Nicolas Eliáš a nakoniec naša Vražedná Nikita Janka Tomšíková. Ostala už len posledná D skupina. Začnem od konca, Vevurka štvrté miesto, zobral leg Tomšíkovi aj Szombatovi, to Sz tam je aby som ťa nasral, hehehe. Tretie miesto Szombat, ktorý si povedal, že vezmem ženu do spoločnosti. Hej na prvú polhodinu ligového kola a hajde domov, stačilo ti dievča, mám tu robotu. Druhé miesto patrilo Tomšíkovi staršiemu, ktorý utŕžil prehru iba s Baranyaiom, naším nezbedným dôchodcom. Ten sa nestaral a tak ako je u dôchodcov zvykom, pri pokladni, v banke, či pošte, sa natlačil dopredu.  Rýchle prachy opäť nepadli ani keď sa o to pokúsil Robi Šucha.
Budúce kolo si môžete skúsiť 150/250€. Chce to odvahu, presnú mušku, 2-3 pivká a v našom prípade 7 ton šťastia.  Prejdeme do pavúka. Tákže, v prvom kole spomeniem 3 legy, Tomšíková, Grobár a Sombat. Tieto 3 legy bol jediný odpor, ktorý kládli súperi svojim papierovo silnejším protivníkom. Janka uchmatla leg Baranyaiovi, Mário zavrel jeden Aurelovi a créme de la créme leg zahral Sombat proti Jungovi. Potom ich favoriti popravili a bolo. Ale aj tak to bolo milé spestrenie. V druhom kole už dostali do držky viacerí, aj ja od Pondelu 1:3. Nuž konzistentnosť je mega dôležitá. Hakke tentokrát, schmatol za triesla Tomšíka starsieho 3:0, Voďo si dal prestrelku s kolegom zo zboru Šuchom 3:1 a Šulc si vyšliapol na nášho milého starčeka Lacka Baranyaia 3:2. Semifinále chlapci nechceli naťahovať a dohodli sa Aurel s Paťom, že si zahrajú max 4 legy a žiadne zdržovačky. Tak sa aj stalo, Pondela vs Šulc 4:0, Hakke vs Vodička 4:0. Vo finále Hakkeho obrana neustála Vikingský útok z Palárikova a náš Ginger Viking, Paťko vyhral 4:2.  Gratulujeme Patrikovi Pondelovi k výhre 18. Kola NZŠL.  Dúfam, že ste sa bavili, v utorok aj dnes pri čítaní tohto, akože sumáru, 18ho kola. Kto si nevie robiť srandu zo seba, nemá zmysel pre humor. Ja ho nemám tak si robím srandu z vás. To je život, šteniatka majte sa. Papa

Skupiny https://api.setdarts.com/live/v1/tournaments/b6b2553f-da96-4e97-bf56-1783ab598622/bracket?type=robin

Pavúk: https://api.setdarts.com/live/v1/tournaments/b6b2553f-da96-4e97-bf56-1783ab598622/bracket?type=ko

Tabuľka 18.kola: https://api.setdarts.com/api/v1/tournaments/b6b2553f-da96-4e97-bf56-1783ab598622/result

Tabuľka a bonusy po 18.kole:

NZŠL-jar-2024-18.kolo-krátke